Enkelt att beställa mattvätt i Stockholm

Även om man dammsuger en heltäckningsmatta regelbundet kan det behövas en ordentlig mattvätt. I Stockholm går det lätt att beställa och få hjälp med det.

Viss smuts syns inte men den finns där och behöver tas bort. Har man heltäckningsmattor i sitt hem eller på kontoret kan det verka omöjligt att få dem rena eftersom de inte går att flytta bort. Lösningen är då att kontakta ett företag som arbetar med mattvätt.

Den smuts som samlar sig är exempelvis kvalster och andra mikroorganismer som i och för sig inte är farliga men som ändå kan skapa obehag. Finns det husdjur i hemmet kan fina pälsstrån dessutom kila sig fast i mattans fibrer och de är nästan omöjliga att få bort med dammsugare. Resultatet blir att mattan förlorar sin fräschör och förstör rummets helhetsintryck.

För allergiker och astmatiker kan en ofräsch matta dessutom förvärra symptomen. Detta gäller inte bara heltäckningsmattor utan även andra större mjuka mattor som är svåra att flytta. Företag som utför mattvätt löser problemet genom att komma ut på plats och tvätta mattorna med ånga och ett milt, miljövänligt rengöringsmedel.

Mattvätt gör inte bara mattorna rena, den gör dessutom att de slits mindre

Det finns många husmorstips när det gäller att hålla mattorna rena. Före heltäckningsmattornas tid bar man ut mattor på gården och hängde dem på piskstället. Bodde man i ett hyreshus i stan ekade piskrappen mellan husen och grannarna kunde se att man höll sitt hem välstädat.

När heltäckningsmattan gjorde entré i våra hem väcktes nya behov av rengöring. Visserligen får man med starka dammsugares hjälp bort smuts och damm men det blir ändå inte rent. Märken efter utspillt rödvin, coca cola eller nedtrampade ostbågar sugs inte bort. Försöker man gnugga bort det blir det oftast bara värre och man skadar mattan.

Den mattvätt som finns i Stockholm använder ånga och milt rengöringsmedel. Detta skadar inte mattan. Den höga temperaturen tar död på bakterier och virus. Genom att öppna upp textiliernas porer lösgörs djupt sittande och ingrodd smuts. Smutsiga mattor slits mer och därför gör mattvätten att mattan inte bara håller sig fräsch utan dessutom håller längre. Mer information kan du hitta på webbsida: mattvättstockholm.nu

Publicerat den
Kategoriserat som Städ