Anlita ett företag för trappstädning i Stockholm

Oavsett om man bor i en hyresrätts- eller en bostadsrättsförening så har man rätt att ställa vissa krav på hur saker och ting sköts. Om man bor i normal bostadsrättsförening i Stockholm så rör dessa krav saker som sophämtning, snöskottning, trappstädning och att tvättstugan samt andra gemensamma utrymmen är i gott skick. Man betalar nämligen hyra och i detta så ligger det att sådana saker sköts om.

Gällande tvättstugan så skiljer sig denna lite från exempelvis trappstädning och detta då medlemmarna själva sköter om denna – med varierande resultat – medan trappstädning ofta läggs ut externt; oavsett om det handlar om Stockholm eller någon annan stad i Sverige. Detta av naturliga skäl då just ett trapphus är något som dagligen nyttjas och där all smuts samlas; skulle man inte anlita en städfirma för att hålla rent så skulle förmodligen ett kaos utbryta i hela trapphuset. Det viktiga ligger dock i att anlita rätt företag som sköter om en trappstädning och här talar vi både om pris samt kvalitet på jobbet denna utför.

Här kan vi återvända till Stockholm för att låta denna stad illustrera vårt exempel; det är nämligen där som man har som störst urval och också – tyvärr – löper störst risk att bli lurad. I och med att det i Stockholm finns så pass många företag som jobbar med städning så blir det också svårare att välja; betänk här även att man som bostadsrättsförening ansvarar för medlemmarnas pengar och detta blir ännu svårare.

Här kan man egentligen bara göra fel; anlitar du som styrelsemedlem till en bostadsrättsförening i Stockholm ett företag som inte sköter trappstädning eller städning av övriga utrymmen på ett bra sätt – ja, då kommer du att få skit för det. Anlitar du en städfirma som de facto sköter dessa uppgifter, men för lite mer pengar – ja, då kommer du att få skäll för att du är för slösaktig med föreningens pengar. Finns det då några knep för att hitta rätt i denna djungel av verksamma städföretag i Stockholm?

Hitta rätt städfirma i Stockholm

Hemligheten ligger här i att ha kontakter och om man inte har det – skaffa sådana. Det hela är ganska naturligt om man tänker efter. Vi säger här att du representerar en bostadsrättsförening i Stockholm där medlemmarna tycker att städningen är undermålig och således måste byta. Här kan du använda dig att enkelt och självklart sätt – nämligen att kontakta andra bostadsrättsföreningar i Stockholm om hur de löst sin trappstädning, viket företag de anlitat samt hur mycket deras tjänster kostar.
Detta är det absolut bästa sättet att se till att göra sina medlemmar nöjda och om man här inte hittar något städföretag som ligger inom sin budget; ja, då får man fortsätta att ringa till andra bostadsrättsföreningar som kanske ligger mer på samma nivå gällande hur mycket de har råd att lägga på ett företag för städning av deras trapphus i Stockholm.

Det handlar således om att lägga ner mycket tid; men vem har sagt att det är ett bekvämt uppdrag att sitta i en styrelse?

Publicerat den
Kategoriserat som Städ