Huset i Linköping krävde fönsterputs

Det händer att man får mer och göra än vad man bett om. Något som alla vet som ärvt ett hus. Saker ska gås igenom, huset ska städas från källare till vind och alla dessa fönster ska putsas.

Vera var mitt uppe i karriären och hade inte tid med annat än jobbet. De flesta dagarna hann hon inte ens känna efter hur hon mådde utan ångade på i hundratjugo.

Så en dag fick hon ett brev i brevlådan. Bara det var förvånande. Vem skickade brev med snigelpost nuförtiden. Hon öppnade, läste och blev sittande. Hennes faster, som hon inte sett sedan barnsben, hade gått bort. Då kvinnan inte haft några egna barn hade huset testamenterats till Vera. Förstummad och berörd satt hon stilla en stund.

I Linköping fick huset fönsterputs

Huset var på åtta rum och låg vackert i utkanten av staden. Först blev Vera hänförd sedan panikslagen. Hur skulle hon ha tid att ta hand om det stora huset som stått tomt. Det måste vara hur skitigt som helst. Tanken på att putsa fönstren fick hela kroppen att värka.

Lyckligtvis levde hon i en tid där hjälp fanns att få, så hon googlade på fönsterputs i Linköping och fick en träff med detsamma. Den hon talat med lovade att komma på hembesök. När Lisa så småningom lämnade huset hade hennes företag inte bara blivit bokat för fönsterputsen utan även för grundlig städning av hela huset.

Plötsligt kände Vera ett lugn hon inte känt på länge. Som om hon äntligen kommit hem.